Bloed doneren is nu leuker en gemakkelijker

“Het was een bijzondere tijd voor iedereen,” vertelt Middel over de samenwerking van Sanquin met Next Ground. “Een periode die we niet snel meer gaan vergeten. Corona heeft zo’n grote impact op al onze levens: op de gezondheid natuurlijk, maar ook op financieel en sociaal vlak. Ik ben heel trots dat we vanuit Sanquin ons steentje bijdragen en helpen in de strijd tegen corona.”

“Daarnaast hebben we als team deze periode goed kunnen laten zien hoe je door Agile werken op een heel snelle manier producten en services kunt ontwikkelen. Zo hebben we de online coronacheck ontwikkeld en kunnen donors op een mobiele locatie nu op afspraak doneren. Next Ground-consultant Ilias Raissouni heeft geholpen bij het digitaliseren van de processen zoals planning en afspraken. Tot voor kort werkten we nog veel met papier, dat is nu helemaal anders. Ilias is een betrouwbare, fijne collega die al snel onderdeel werd van ons team.”

“De doorgevoerde digitale innovaties betekenden veel voor de Sanquin-organisatie en voor onze donors,” vervolgt Middel. “We spelen in op de behoefte en wensen van de bloeddonor en nemen ‘pijnpunten’ weg. We maken doneren leuker en makkelijker! Dat is cruciaal, want steeds minder mensen komen doneren, terwijl bloedproducten nog steeds nodig zijn om mensen te redden. Er bestaat geen vervangend product voor. Vooral belangrijk is dat we door digitale innovaties ook aangehaakt blijven bij de jongere doelgroep, die op het gebied van digitalisering hoge verwachtingen heeft. Ze willen geen gedoe.”

Sanquin gaat ook na de corona-fase door met het project. “We hebben nog heel veel wensen om de Donor Journey voor onze donors te verbeteren. Hier gaan we de komende jaren mee verder.” Over de toekomst en impact van digitalisering is MIddel dan ook positief: “De eerste stappen in de digitalisering zijn gemaakt. Nu gaan we doorontwikkelen om nog veel meer mooie producten en services te gaan aanbieden!”

"Door digitale innovaties blijven we aangehaakt bij de jongere doelgroep. Ze willen geen gedoe."
Nicolien Middel
Product Owner, Sanquin

Meer weten over deze case?