Consultant

John Bilius

Ik ben John Bilius en ben sinds 2021 aangesloten bij Next Ground. Mijn passie ligt op de vakgebieden business analyse en business architectuur en ik ben gespecialiseerd in business agility. Waar gewenst vervul ik ad interim de rol van product owner. Hieronder vertel ik meer over mezelf en waarom ik voor Next Ground heb gekozen.

Track record
Al ruim 20 jaar richt ik me op de integratie van business en IT, waarvan meer dan 15 jaar als business analist en sinds enkele jaren ook als business architect. Daarnaast heb ik de nodige vlieguren als interim product owner. Ik heb bij grote en kleinere organisaties gewerkt, in verschillende branches: overheid, farmaceutische industrie, software-industrie, automotive, verzekeringen en zorg. Door deze diversiteit in werkomgevingen vind ik dingen niet snel vanzelfsprekend en kan originele out-of-the-box oplossingen bedenken.

Inhoudelijk heb ik aan veel facetten rondom processen gewerkt, zoals procesontwerp, procesvernieuwing en procesverbetering. Maar ook ontwikkeling, selectie, implementatie en koppeling van IT-oplossingen. Ook heb ik meerdere keren geholpen om verouderde complexe IT-systemen (legacy) te vervangen voor nieuwe, terwijl ‘de winkel open bleef’.

“Hoe dieper in de organisatie, hoe complexer het wordt. Ik doorzie dat graag.”

Realistische roadmap
Vanaf het allereerste idee tot aan de implementatie ben ik betrokken. Ik ben pas echt blij wanneer de oplossing zich in de praktijk bewijst en de mensen er blij mee zijn. Alles hang met elkaar samen in een organisatie. Hoe dieper in de organisatie, hoe complexer het wordt. Ik maak die complexiteit graag inzichtelijk en begrijpelijk, zodat we samen kunnen werken aan oplossingen voor de organisatie. Met beide voeten spring ik in de klei en verdiep me in de bestaande realiteit en de ambitie van de organisatie. Die ambitie vertaal ik naar een realistische roadmap. Uiteindelijk help ik, in teamverband, ook bij de realisatie daarvan.

Ik hecht veel waarde aan het intermenselijke aspect binnen organisaties en werk graag met verschillende typen vakmensen, van alle niveaus. Van management tot operatie, van jurist tot productiemedewerker. Elkaars taal spreken is daarbij van belang, net als de verbinding zoeken en teams in beweging krijgen. Met passie voor mijn vak en zoek ik altijd naar de laatste ontwikkelingen op organisatiegebied. Sinds 2015 ben ik gespecialiseerd in business agility. Momenteel ontwikkel ik met een aantal vakgenoten een soort toolkit voor business analisten, voor het analyseren en ontwikkelen van de menselijke kant van organisaties.

Hierna heb ik mijn carrière voortgezet in de automotive industrie, gaming en casino’s. En tenslotte bij onze Nederlandse beddenfabrikant Auping, waar ik veel heb geleerd over productie, retail en de wereld van ERP’s. Deze brede ervaring wil ik graag inzetten om jou te helpen met je specifieke vraagstuk.

Mijn IT-kennis en ontwikkeling hou ik up-to-date door seminars en trainingen te volgen en door met veel collega’s te sparren.

Een match met Next Ground
In 2015 startte ik als zelfstandige. Hiermee creëerde ik de vrijheid om mezelf te ontwikkelen als professional en kan ik anderen maximaal helpen. Met Next Ground heb ik een perfecte combinatie van de vrijheid als zelfstandige en het bundelen van krachten met gelijkgestemde collega’s. Samen kunnen we meerwaarde leveren aan de klant, van elkaar leren, methodes ontwikkelen en waar nodig tijdelijk bij elkaar bijspringen.

Wil je weten wat ik of Next Ground consulting voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.