Consultant

Yuri Visser

Ik ben Yuri Visser, woon in het pittoreske Nieuw-Lekkerland en werk sinds mei 2022 bij Next Ground. Als consultant ben ik breed inzetbaar, bijvoorbeeld als projectmanager of product owner in digitale transformatie projecten. Graag speel ik de spin in het web die alle partijen bij elkaar trekt om doelen te bereiken. Pragmatisch, oplossingsgericht en met humor. Hieronder vertel ik meer over mijzelf.

Trackrecord
Ik heb een technisch-bedrijfskundige opleiding gehad. Hierin was er veel focus op de productie-industrie en verschillende LEAN tools. Deze kennis hielp mij in mijn eerste uitdaging als operational excellence specialist. Daarin maakte ik kennis met en leerde ik van verschillende culturen. Change management was een belangrijk onderdeel van de projecten waaraan ik destijds werkte. Die kennis paste ik later toe, toen ik als consultant aan de slag ging in de IT. Ook heb ik een lange tijd gewerkt als senior IoT manager in een internationale omgeving. In de rol van product owner werkte ik vanuit Atos, samen met Siemens, aan Connected Vessel; een IoT platform dat een levenscyclus van producten omvat. Met het platform worden schepen uitgerust met hardware, die gegevens verzamelen, zoals hoeveelheid brandstof en vers water, waarna die informatie wordt verwerkt als aanbevelingen naar de crew en de wal. Het was een bijzonder interessante tijd, waarin ik veel energie kreeg van werken in een groot internationaal team en waarbinnen we als twee bedrijven samenwerkten aan één oplossing.

“Maximaal inleven, mensen verbinden en manieren van werken standaardiseren om samen te komen tot een betere oplossing. Daar doe ik het voor!”

Ervaringen meenemen
De drang naar het managen van projecten zorgde ervoor dat weer aan de slag ging als consultant. Ik neem graag de ervaring die ik opdoe bij de ene klant mee naar een andere klant. Dat gaat over landgrenzen heen. Ervaringen met de manier werken in Frankrijk kunnen bijvoorbeeld leerzaam zijn in Nederland maar ook Polen. Belangrijk daarbij vind ik het om me maximaal in te leven, mensen met elkaar te verbinden en manieren van werken te standaardiseren. Om zodoende met elkaar te komen tot een betere oplossing, daar doe ik het voor. Mijn dag is geslaagd wanneer ik aan het eind van de dag verbaasd ben over hoe snel het is gegaan, maar ook als ik heb gewerkt aan een moeilijk vraagstuk of ingewikkelde oplossing. Ik maak mezelf de processen en omgeving snel eigen en stel de nodige kritische vragen, waarmee ik soms ook richting kan geven. Ik vind het belangrijk altijd oog te hebben voor de verschillende belangen en schroom niet met een beetje humor de zaken pragmatisch en behapbaar te maken.

Een match met Next Ground
Volgens mij ben ik één van de eersten die niet als buurman-van of oud-collega-van verbonden is met Next Ground. Ik ben ‘ouderwets’ aan boord gekomen via een recruitmenttraject. Hoewel er vaker jobs voorbij kwamen, sprak bij Next Ground direct de match op het gebied van waarden aan. Professioneel, empathisch en oplossingsgericht. Met elkaar verbinden we partijen en bereiken we mooie dingen.

Wil je weten wat ik of Next Ground voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens of vul ons contactformulier in.